Her şey akademik başarı değil! Sosyal becerileri, çocuğunuzun hayatta sahip olacağı en kıymetli hazinelerinden biri. Çocuklarınıza hayatları boyunca yol gösterecek olan sosyal beceriler eğitim programı ile onlara küçük yaştan itibaren hayatı boyunca ihtiyaç duyacağı davranışlar kazandırılır. Çocuğunuzun toplumsal hayatta güvenle ilerleyebilmesi için gerekli olan paylaşabilme, fikirlerini ifade edebilme, duygularını doğru bir şekilde yansıtabilme ve genel hatlarıyla sağlıklı iletişim kurabilme gibi yetiler, sosyal beceriler eğitim programları ile verilebilir.
Günün önemli bir bölümünü okulda geçirdikten sonra eve gelen çocuğunuzla birlikte olduğunuz zaman diliminin hem eğlenceli hem de kaliteli olması için neler yapabileceğinizi hiç düşündünüz mü? Eğer cevabınız evetse, aradığınız cevapları ve aklınıza gelmemiş olan pek çok aktivite önerisini bu seminerimizde bulabilirsiniz.
Her bireyin kendine özgü ilgileri ve yetenekli oldukları alanlar var. Peki siz çocuğunuzun ilgili ve/veya yetenekli olduğu alanları fark ediyor musunuz? Bu ilgi alanlarını ve gizli yeteneklerini nasıl ortaya çıkarabileceğinizi bilirseniz, onun özgüvenli ve mutlu bir birey olarak yetişmesine yardımcı olabilirsiniz.
Her çocuğun derslerine ilgisinin azaldığı bir dönem olabilir. Çocuğunuzun ders çalışmadığı durumlarda ne yapmanız gerektiğini düşünüyorsanız, belki de öncelikle çocuğunuzun ders çalışmamasının arkasındaki nedeni düşünmelisiniz.
Birinci sınıf demek, yepyeni bir hayatın kapılarının aralanması demek! Bu dönemde karşılaşılan durumlara önceden aşina olmak, yaşanabilecek problemleri hızlıca çözmenizi sağlayacak.
İlkokul çağında çocuğunuzun edinmesi gereken çok fazla yeni bilgi olacak. Bu nedenle ders çalışmayı keyifli ve verimli hale getirmek, hem şimdiki zamanına hem de geleceğine bir yatırım.
Çocukların fiziksel gelişiminin doruk noktasında olduğu ilkokul çağlarında, özellikle postürün düzeltilmesi oldukça kritik. Yetişkinlik döneminde skolyoz gibi problemlerin deneyimlenmemesi için ilkokul öğrencilerinde skolyoz egzersizleri büyük bir önem taşıyor. Peki nasıl yapılmalı?
Ülkemizde ödev, tüm eğitim kademelerinde oldukça yaygın bir uygulama. Ancak ödevin niteliği ve miktarını etkileyen pek çok faktör var. Sınıf seviyeleri bunlardan yalnızca biri. Çocuklara severek yapabilecekleri ve onlar için en verimli olabilecek ödev türlerini ve miktarını gelin birlikte, bu seminerde bulalım.
Kitap okumak elbette ki çok güzel bir alışkanlık. Ama “Oku” demekle çocuğunuza okuma alışkanlığı kazandırmanız pek mümkün olmayabilir. Peki bu alışkanlığı nasıl kazandırmak gerekir? Cevabı bu seminerde.
Eğitim ve çocuk yetiştirme konusunda bilgiler her geçen gün güncelleniyor. Önceden doğru zannedilen bilgilerin bir kısmının artık doğru olmadığını biliyoruz. Çocukları motive ederken kullandığımız yöntemler doğru mu? Onları hedeflerine ulaştıran yolda motivasyonlarını ne şekilde güçlendirebiliriz?
Her çocuğun kendine ait zengin bir dünyası var, bu dünyada da çeşitli karakterler… Peki her çocuğun kendi dünyasında bir kahramana ihtiyacı var mı? Bu kahramanlar neden kahramandır?